Fysiotherapie Workum Blog

Fysiotherapie: voeding, beweging en mentale gezondheid

Welkom op deze eerste blog van Fysiotherapie Workum. 7 jaar geleden ben ik mijn eigen fysio praktijk begonnen in Workum. Mijn passie ligt bij het het helpen van mensen, waarbij het lichaam centraal staat. Patiënten helpen om een goede balans te vinden tussen voeding, beweging en mentale gezondheid is een integraal onderdeel van mijn praktijk.

En dat laatste stukje leidt meteen naar de doel van deze blog. Ik merk dat patiënten vaak door de bomen het bos niet meer zien. Er is tegenwoordig zoveel informatie en daarmee ook desinformatie te vinden op het internet. Het is moeilijk voor iemand die niet medisch onderlegd is om in de grote informatiestroom iets te vinden dat echt toepasbaar is en waar je wat aan kan hebben in je eigen leven om je doelen te behalen. Ik hoop door middel van deze blog mensen (of) patiënten te helpen door de beschikbare informatie te filteren en op een handzame en bruikbare manier aan te bieden.

Ik zie zoveel verschillende mensen in mijn praktijk, dit is 1 van de kanten van mijn werk die het zo leuk maken! Elk mens is uniek en daarmee is elk ‘probleem’ ook uniek en altijd weer een uitdaging voor mij om mee aan de slag te gaan. Ik merk dat veel mensen de drive en de wil hebben om aan de slag te gaan maar simpelweg niet de kennis bezitten om goed beslagen ten ijs te komen met het gevaar dat ze halverwege afhaken of zelfs helemaal niet van start gaan.

Het oude gezegde luid: Kennis is macht. En dat klopt natuurlijk als een bus! Misschien ben jij al heel lang bezig om proberen af te vallen in de hoop dat die rugproblemen die je al een tijd hinderen in je dagelijkse leven zullen af nemen. Of heb je problemen met in slaap komen en weet je stiekem wel dat meer bewegen en minder suikers eten daarbij kunnen helpen maar ja, hoe pak je dat nou werkelijk aan.. En misschien nog belangrijker, hoe houd je het vol?

Er zijn tal van wetenschappelijk onderbouwde artikelen geschreven en onderzoeken gedaan naar hoe de moderne mens, met al zijn uitdagingen van deze tijd, een gezond leven kan lijden. En dan heb ik het niet alleen over de medische kant van het verhaal maar vooral ook over die zaken die ons kunnen helpen om onze doelen te behalen en een gezonder en uiteindelijk zelfs gelukkiger leven te hebben. Denk daarbij aan de antwoorden op vragen zoals ‘hoe leer ik een nieuwe gezonde gewoonte aan?’ of …. moet nog even een vraag komen… En juist de antwoorden op onder andere deze vragen en nog veel meer zal ik in deze blog bespreken.

Ik zal me daarbij vooral richten op voeding, beweging, mentale gezondheid en de rol van fysiotherapie binnen deze 3 aspecten. Mocht jij als lezer graag meer willen weten over 1 van deze 3 pijlers of een andere specifieke vraag hebben, aarzel niet om contact met mij op te nemen. Ik hoor heel graag wat jullie wensen zijn en waar jullie behoefte aan hebben. Want het uiteindelijke doel is natuurlijk een gezond lijf en een gelukkig leven. Ik hoop dat ik jullie hierbij kan helpen!